Aangespoelde grienden Nieuw-Zeeland overleden

Aan de noordkust van Nieuw-Zeeland zijn vanochtend 22 grienden aangespoeld en overleden. De dieren werden rond een uur of zes in de ochtend ontdekt. In allerijl werden de hulpdiensten opgetrommeld om de beesten weer in het water te krijgen, maar de hulp kwam volgens lokale media te laat. Zes walvissen waren al dood toen de hulpdiensten arriveerden, acht andere lieten kort daarna het leven. De kustwacht heeft besloten de overige grienden ook uit hun lijden te verlossen. Dinsdagavond spoelden er ook al zestig grienden aan in het noordelijke gebied nabij de plaats Opotiki. De zeezoogdieren werden de dag erop door een groep vrijwilligers succesvol het water in gewerkt. De dieren die vanochtend aanspoelden bevonden zich waarschijnlijk dinsdag ook al onder de gestranden.

Lees ook:Zestig aangespoelde grienden Nieuw-Zeeland gered
Lees ook:Grienden stranden in Florida
Lees ook:Tientallen grienden gestrand op Nieuw-Zeelands strand
Lees ook:Meer dan twintig grienden aangespoeld in Mexico
Lees ook:25 grienden gestorven in Schotland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.