Dode beer in Manhattan roept vraagtekens op

Foto: screenshot CBS

De autoriteiten in New York breken zich het hoofd over de vraag hoe een dode beer is beland in Central Park. Het nog behoorlijk jonge dier werd ontdekt door een 79-jarige vrouw die een rondje liep met haar schoothondje Paco. De vondst van de beer in de miljoenenstad plaatst de New Yorkers voor een raadsel. De plek waar de beer, naar verluidt een vrouwtje, is gevonden werd tijdelijk door de politie afgezet en onderzocht. Het lichaam van het dier zou flink zijn toegetakeld. Het is voor zover bekend de eerste keer sinds 1630 dat er weer een wilde beer is gevonden in Manhattan. Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat het om een morbide jagersgrap gaat en dat mensen de beer elders in de staat New York (waar zwarte beren op sommige plekken nog voorkomen) hebben geschoten en vervolgens in hartje New York City hebben gedropt.

Lees ook:Amerikaanse hond sterft na beschermen van baasjes tegen beer
Lees ook:Coyote duikt op in Manhattan
Lees ook:Emmer filmbeer Ursus overleden
Lees ook:Amerikaanse zeearend terug in New York City
Lees ook:Nieuwe kikkersoort ontdekt in hartje New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.