Amsterdamse vrouw ziet rattenslang aan voor knuffelbeest

De Amsterdamse Saskia van der Zee schrok gisteren behoorlijk toen ze een exotische rattenslang aantrof in haar woning. Aanvankelijk zag ze het reptiel aan voor een knuffelbeest. Tot ze de slang met haar voet aanraakte en het dier er logischerwijs geschrokken vandoor kroop.  De slang wist zich te verstoppen onder een deken en een jas. Een door de politie ingeschakelde slangenexpert constateerde al vrij snel dat het ging om een rattenslang. Alle soorten rattenslangen wurgen hun prooi en zijn ongevaarlijk voor mensen. De Amsterdamse rattenslang is vermoedelijk via het riool het huis van Van der Zee binnengekomen. Rattenslangen zijn door hun vaak fraaie uiterlijk en dociele aard populair bij terrariumhouders.

Lees ook:Rattenslang aangetroffen in centrum van Almere
Lees ook:Rattenslang ontsnapt in Medemblik
Lees ook:Russische rattenslangen planten zich succesvol voort in Nederland
Lees ook:Belgen hebben er een nieuwe slangensoort bij
Lees ook:Ringslang bekoopt uitstapje naar Bijlmer met de dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.