Man ontsnapt aan beer door zich dood te houden

Foto: Thomas Melle, Wikimedia Commons

De 44-jarige Chinees Xia Gaolong beleefde onlangs een onaangename surprise toen hij samen met twee dorpsgenoten paddenstoelen aan het plukken was in het Kangdalagebergte (Noordoost-China). Hij werd namelijk verrast door een slechtgehumeurde Aziatische zwarte beer (Ursus thibetanus), die plots uit zijn hol schoot. De beer beet Xia Gaolong eerst in zijn hoofd en vervolgens in zijn lichaam. Het dier trok zich pas terug nadat de Chinees zich een minuut of zeven dood hield. Het slachtoffer herstelt momenteel in het ziekenhuis van zijn verwondingen. Veertig procent van zijn gezicht is ernstig verminkt, waardoor er nog flink wat cosmetische ingrepen nodig zijn om het gezicht van Xia weer in een redelijke staat te krijgen.

Lees ook:Drie doden door botsing auto en beer
Lees ook:Vrouw levend begraven door beer
Lees ook:Beer neemt duik in zwembad
Lees ook:Berenslachtoffer in werkelijkheid gedood door jachtkompaan
Lees ook:Beer zoekt bierkoeling op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.