‘Zeemonster’ aangespoeld in China

Bron en foto: The Sun

Rottend
Op een Chinees strand is een ‘zeemonster’ van maar liefst zeventien meter lang aangespoeld. Het karkas is echter al aan het rotten en bevindt zich in zo’n verre staat van ontbinding dat het een lastig karwei is om de vleeshomp te identificeren. Volgens een nieuwsstation in de provincie Guangdong zou het gevonden gevaarte een kleine vijf ton wegen, wat betekent dat het dier toen het in leven was nog zwaarder moet zijn geweest.

Walvis
Een plaatselijke visser van 66, Hwang, stuitte als eerste op het gigantische karkas. Ondanks de stank die het rottende lijk uitademt, trekt het gevaarte blijkbaar heel wat bekijks. Experts denken dat het ‘zeemonster’ toen het nog leefde een walvis was. “Als we kijken naar de groeven van de keel, zijn we het erover eens dat het hier om een walvisachtige moet gaan”, zegt zeezoogdierenexpert Scott Baker. “Als het lijk zeventien meter lang is, gaat het waarschijnlijk om een gewone vinvis. Maar afgaande op de foto lijkt het karkas niet zo groot te zijn en denken we eerder aan een brydevinvis. We hopen dat iemand de botten verzamelt en een staal opstuurt, zodat we een genetische analyse kunnen maken. Het is immers erg zeldzaam dat er aan de kust van China karkassen van walvissen worden teruggevonden.”

Lees ook:Schip met walvis vaart Rotterdamse haven binnen
Lees ook:Aangevaren walvis in Rotterdam was gewone vinvis
Lees ook:Deense vinvis was ruim 130 jaar oud
Lees ook:Zeldzame walvis aangespoeld in Australië
Lees ook:Gewone vinvis aangespoeld op Texel

Eén reactie op “‘Zeemonster’ aangespoeld in China

  1. Rob

    Nou, ik dacht dat dan eindelijk het bewijs was gelevert dat niet alle dinosauriërs uitgestorven zijn, en dat dit het kardaver van een Nothosaurus was. Blijkt het gewoon een verrotte walvis te zijn. Moet dat dan nou echt in de titel geplaatst worden? Is “Verrotte walvis spoelt aan in China” niet goed genoeg?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.