Pitbulle redt jongen van verdrinkingsdood

Foto: Dante Alighieri, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Pitbulls (een verzamelnaam voor meerdere hondenrassen met bepaalde gemeenschappelijke kenmerken) zijn honden die meestal negatief in het nieuws komen, vooral omdat sensatiemedia zich graag op verhalen over bijtincidenten storten als vliegen op een stuk zoet fruit. Maar in de Australische deelstaat New South Wales heeft een pitbull het nieuws gehaald omdat de hond een negenjarig jongetje redde van de verdrinkingsdood. Het jongere broertje van de jongen overleed wel. De moeder van de twee kinderen had aan een vriendin verteld dat ze de twee kinderen ‘moest verdrinken’. Uiteindelijk nam ze de jongens naar de rivier Murray om hen kopje onder te duwen. Hoewel het voor de jongste al te laat was, wist de oudere jongen het vreselijke incident wel te overleven omdat een aangesnelde pitbull tussenbeide kwam. De hond zette zijn tanden in de moeder tot die haar greep loste. De vrouw is gearresteerd voor doodslag en poging tot moord. Een maand eerder was ze onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis.

Lees ook:Pitbull redt achtjarig jongetje van bijenzwerm
Lees ook:Hond bijt kinderen op schoolplein
Lees ook:Pitbull bijt tenen van kind af
Lees ook:Bokito opnieuw vader geworden
Lees ook:Facebook redt geplaagde pitbull

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.