Webcams in nesten Beleef de Lente aan

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

Tijdens het radioprogramma Vroege Vogels werden door Vogelbescherming Nederland de webcams van Beleef de Lente weer aangezet, waardoor meegekeken kan worden in de nesten van diverse vogels. Nieuw dit jaar is een camera in het nest van een zeearend. Het exemplaar dat gevolgd wordt heeft een nest gebouwd in Nationaal Park De Alde Feanen, een natuurgebied in de buurt van Leeuwarden. Het nest op vijftien meter hoogte is dag en nacht en van heel dichtbij te volgen. De zeearend is met een maximale spanwijdte van bijna 2,5 meter op dat vlak de grootste vogel van Nederland. Hij wordt daarom ook wel ‘vliegende deur’ genoemd. Verder kunnen op beleefdelente.nl de gedragingen worden gevolgd van onder meer de kerkuil, koolmees en ijsvogel. Jaarlijks volgen honderdduizenden mensen de vogels tijdens het broedseizoen via de camera’s van de Vogelbescherming. Naast de livebeelden zijn er ook korte filmpjes te vinden met belangwekkende fragmenten van de vogels. De camera’s blijven aanstaan tot alle jongen zijn uitgevlogen.

Lees ook:Beleef de Lente weer van start
Lees ook:Camera’s Beleef de Lente weer aan
Lees ook:Webcams Beleef de Lente al op Valentijnsdag aan
Lees ook:Vogelbescherming zet webcams bij broedende vogels weer aan
Lees ook:Beleef de Lente weer van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.