Mascotte Go Ahead Eagles weggevlogen

AmerikaansezeearendVlak voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht is de mascotte van de Go Ahead Eagles weggevlogen. De Amerikaanse zeearend Harley (het beroemde motormerk Harley Davidson voert ook vaak een Amerikaanse zeearend op), die voor elke wedstrijd een rondje over het veld vliegt, vloog vlak voor de aftrap het stadion uit en is op het moment van schrijven nog spoorloos. Op zich een wijze beslissing van de vogel, want het is geen pretje om als majestueuze roofvogel een deel van je zondagmiddag te moeten slijten te midden van een horde brullende voetbalsupporters. Er zijn gelukkig uitzonderingen, maar helaas hebben veel fanatieke clubsupporters een plank ter grootte van een halve schutting voor de kop. Zie bijvoorbeeld de malloten van MVV, die eerder deze week na een bekernederlaag tegen de topamateurs van JVC Cuijk hun eigen trainer met de dood bedreigden. Enkele weken geleden moest Harley de zeearend nog ‘onderduiken’ omdat ze in Deventer bang waren dat supporters van het rivaliserende FC Zwolle de vogel zouden stelen.

Lees ook:Vroege Vogels op zoek naar nationale vogel voor Nederland
Lees ook:Zeearend gezien rond Limburgse Maasplassen
Lees ook:Zeearend Beekse Bergen weggevlogen na ruzie met meeuwen
Lees ook:Zeearend uit de lucht geschoten bij Wolvega
Lees ook:Visser redt zeearend van verdrinkingsdood

2 reacties op “Mascotte Go Ahead Eagles weggevlogen

  1. Kees Toel

    Ontzettend sterk onderbouwd verhaal en verder helemaal niet generaliserend voor de voetballiefhebbers die wekelijks graag hun clubje zien spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Heinen

    Het is inderdaad bewust wat overdreven neergeschreven. Een stijlmiddel, meer niet. Er zijn inderdaad ook zat goede clubsupporters, maar zowel rond de prof- als amateurvelden verbaast het me toch altijd weer hoe subjectief en vol agressie veel fans een wedstrijd beleven. Mijn ervaring is dat echte clubsupporters maar heel zelden volledig subjectief naar een wedstrijd kunnen kijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.