Paard omgekomen bij intocht Sinterklaas in Groningen

Bij de intocht van Sinterklaas in Groningen is zaterdag een paard omgekomen. Het was niet het paard van Sinterklaas aangezien de goedheiligman nog moest langskomen. Het paard, dat samen met een ander paard halverwege de stoet een karretje trok, schrok toen iemand uit het publiek een brandende sigaret richting het dier gooide. Het dier viel, waarna het werd verdrukt door het andere paard dat ook struikelde. De kinderen hebben volgens de politie niet veel van het incident gemerkt. “Sinterklaas moest daar nog langs. Politiemensen zijn voor het gevallen paard gaan staan en de kinderen hebben gelukkig nauwelijks iets van het drama meegekregen”, aldus de politiewoordvoerder. Het is nog niet bekend wie de brandende sigaret gooide, maar volgens de woordvoerder is de verontwaardiging daarover groot en is volgens getuigen iemand er rennend vandoor gegaan toen het paard onderuit ging.

Lees ook:Paard neemt een duik in Almeers zwembad
Lees ook:Hond bijt kinderen op schoolplein
Lees ook:Paard rent kledingwinkel Mijdrecht binnen
Lees ook:Hertje dodelijk mishandeld in Rotterdam
Lees ook:Paard mishandeld in Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.