Kikkers kussen kan gevaarlijk zijn

De verhalen van sprookjesschrijvers leren ons dat het kussen van een kikker een prins kan opleveren. Ik werkelijkheid kun je aan een dergelijke kus een veel onplezieriger kleinood overhouden. De gezaghebbende beroepsvereniging van Amerikaanse dierenartsen heeft het Amerikaanse publiek dan ook met klem aangeraden geen kikkers te kussen, zoals dat gebeurt in de nieuwste Disneyfilm, The Princess and the Frog. “Kikkers kunnen bij mensen een salmonella-infectie veroorzaken”, zo waarschuwt de American Veterinary Medical Association (AVMA). “Wij herinneren eraan dat een ongeoorloofde handeling bij een amfibie, zoals een kus, een erge ziekte tot gevolg kan hebben, en geen droomprins oplevert”, zo luidt de waarschuwing van de gezondheidspolitie. In 2009 zijn in de Verenigde Staten 48 gevallen opgetekend van salmonella-infecties die werden veroorzaakt door kikkers of padden.

Lees ook:Parasiet zorgt voor misvormde kikkers in westen van VS
Lees ook:Drager dodelijke amfibieënziekte achterhaald
Lees ook:Twee doden door salmonellazalm
Lees ook:Beetsterzwaagse weg verandert in amfibieënkerkhof
Lees ook:Uitgestorven gewaande kikker gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.