Illegale reptielenhuiden bestemd voor hesjes motorclubs

Honderden, uit Indonesië afkomstige huiden van slangen, varanen en leguanen zijn vorige week in Eindhoven in beslag genomen. De illegale huiden waren volgens de politie bestemd voor hesjes voor leden van motorclubs. Bij de huiden van de beschermde diersoorten trof de politie logo’s aan van motorclubs die de verdachte ‘keurig gesorteerd’ in verschillende laatjes had liggen. “Het is op zijn minst bijzonder te zien dat ze kennelijk allemaal gebruik maken van dezelfde leverancier”, aldus een woordvoerder van de politie. De Eindhovenaar is een 52-jarige man. Behalve aan Nederlandse motorclubs, sleet hij zijn waar ook aan clubs in België en Duitsland. Het is onbekend of de leden van de motorclubs er kennis van hadden dat de hesjes gemaakt waren van illegaal materiaal. De zaak in Eindhoven houdt verband met de man die in december werd opgepakt op Bali. Die arrestatie had verband met verdwenen hertzwijnschedels en zaagtanden van de zaagvis.

Lees ook:Roofvogels vergiftigd in de buurt van Posterholt
Lees ook:Dierenhuiden van beschermde soorten gevonden bij Brabantse vrouw
Lees ook:Wandelaars aangevallen door hoornaars in Eindhoven
Lees ook:Nieuwe keversoort voor Nederland ontdekt
Lees ook:189 dode eenden in illegale vangkooi Molenwaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.