Man aangehouden na aanbieden kop van zeldzame lynx

Foto: Programa de Conservación Ex-situ del Lince Ibérico, Wikimedia Commons/CC BY 3.0 es

De Spaanse politie heeft in Valencia een man aangehouden die op internet de kop van een Iberische lynx te koop aanbood. De Iberische lynx is een van de zeldzaamste katachtigen ter wereld. Volgens het Spaanse persbureau Europa Press vroeg de 79-jarige man vierhonderd euro voor de kop. Het is onduidelijk hoe de illegaal opererende handelaar aan de kop van de lynx is gekomen. Hij beschikte ook over een geweer waarvoor hij geen vergunning had. Het is niet bekend of hij dit wapen heeft gebruikt om de lynx dood te schieten. De Iberische lynx (Lynx pardinus) kwam tot voor kort alleen nog voor in enkele afgelegen gebieden in zuidelijk Spanje. Uit Portugal leek hij te zijn verdwenen, maar ook in dat land is hij onlangs weer teruggebracht. De totale wilde populatie wordt geschat op een kleine vijfhonderd dieren.

Lees ook:Meer beschermd leefgebied voor Iberische lynx in Portugal
Lees ook:Aantal Iberische lynxen verdrievoudigd
Lees ook:Aantal Iberische lynxen verdriedubbeld
Lees ook:Zeldzame pardellynx wordt bedreigd door ziekte
Lees ook:Zeldzame Iberische wolven geboren in GaiaZoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.