Stropers doden populaire olifant

Foto: Wildlife Conservation Network, BBC

Satao II, een van de laatste big tuskers (olifanten met zeer lange slagtanden) die nog rondliep in Kenia, is in het nationale park Tsavo gedood door stropers. De reeds vijftig jaar oude olifant werd geveld door een in gif gedrenkte pijl. De slagtanden van Satao II waren zo lang en indrukwekkend dat ze bijna de grond raakten. De Tsavo Trust, een non-profitorganisatie die zich richt op de bescherming van de kostbare natuurschatten in Tsavo, heeft geschokt en vol ongeloof gereageerd op de dood van de populaire dikhuid. Het enige bescheiden lichtpuntje van de tragedie is dat parkwachters het karkas van Satao II ontdekten voordat de stropers het dier konden ontdoen van zijn slagtanden. Met een gewicht van ruim vijftig kilo per stuk hadden de ivoren ornamenten de stropers en handelaren anders veel geld opgeleverd. Na de vondst van de dode dikhuid zijn twee verdachten opgepakt die hoogstwaarschijnlijk betrokken zijn bij de zinloze slachtpartij. Daarnaast vonden de autoriteiten drie bogen, twaalf gifpijlen en een AK-47.

Lees ook:Vermoedelijk grootste olifant van Kenia gedood
Lees ook:Keniaanse parkwachters doden drie stropers
Lees ook:Olifant neergestoken in Vietnam
Lees ook:Zimbabwaanse stropers vergiftigen 41 olifanten
Lees ook:Weense politie ontdekt negentig olifantenslagtanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.