De absurde vogeljacht op Malta

Twee Nederlandse vrijwilligers zijn teruggekeerd van Malta, waar ze BirdLife International hielpen met het tegengaan van illegale jacht op trekvogels. Helaas werd het tweetal in Zuid-Europa geconfronteerd met barbaarse praktijken: jagers schoten er in het duister bijvoorbeeld op slapende kiekendieven. Met een zaklamp werden de vogels opgezocht en van dichtbij afgeschoten. Het zijn de absurde en buitensporige praktijken die op het eilandstaatje samengaan met een intensieve voorjaarsjacht op kwartel en zomertortel. Deze beschermde soorten mogen in beperkt aantal worden afgeschoten onder een uitzonderingsregeling van de Europese Unie. De Maltese jagers gebruiken de regel achter als vrijbrief voor allerlei onoorbare paraktijken. Lars Soerink, die werkt voor de Vogelbescherming, was ook op Malta en houdt een weblog bij over de praktijken die er plaatsvinden en de mensen die er opkomen voor de vogels. De organisatie BirdLife Malta vecht al jarenlang verwoed tegen de illegale jacht op trekvogels. Zij worden daarbij gesteund door de leden van Vogelbescherming Nederland. U kunt meer doen om trekvogels te helpen beschermen: ga bijvoorbeeld eens mee als vrijwilliger naar Malta! Elk voor- en najaar organiseert BirdLife Malta een intensief toezicht op de jacht met tientallen vrijwilligers uit tal van landen. Kijk voor meer informatie op www.birdlifemalta.org. Elke extra vrijwilliger betekent minder geschoten vogels.

Bron: Vogelbescherming Nederland

Lees ook:Opnieuw bloedige voorjaarstrek op Malta
Lees ook:Dierendagweekend in het teken van vogeltelling
Lees ook:Vogelbescherming Nederland begint actie tegen kabinetsbeleid
Lees ook:In Nederland overwinterende toendravogels hebben het zwaar
Lees ook:Illegale vogeljacht en roofvogelvervolging nog gemeengoed in Europa

2 reacties op “De absurde vogeljacht op Malta

  1. Annette Lemaire

    Het zijn altijd mannen die zo gevoeloos zijn….Alsof ze allemaal min of meer aan het syndroom van Asperger lijden….Maar waar blijven de vrouwen van deze mannen om ze te stoppen? Moge het inzicht kome……en wel snel een beetje…..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Heinen

    De jachtwereld is (in Europa) inderdaad vooral een mannenwereld. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die onverschillig staan tegenover het lijden van dieren of natuurbehoud hoor…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.