Zwanenzang van een ter dood veroordeelde geit

closeupgeitBeul van mij. Voordat ik binnenkort mijn laatste adem uitblaas, wil ik je wijzen op de ethische feilbaarheid van jouw daden. Jarenlang heb jij velen van mijn soort met duizenden tegelijk opgesloten in krappe stallen, gereduceerd tot gevoelloos slachtvee, slaafse wegwerpartikelen van een door spilzucht geteisterde consumptiemaatschappij. Beul van mij, jouw onachtzaamheid en onverschilligheid heeft talloze van mijn verwanten en soortgenoten in de klauwen van een sluimerende infectieziekte gedreven. Nu heb jij, verblind door je megalomane Godcomplex, ons aller doodsvonnis getekend. Mijn levendige ogen zullen zich binnenkort voorgoed sluiten, het laatste restje gezonde levenskracht zal na toediening van de doodsspuit mijn lichaam verlaten. Ook het leven van mijn ongeboren vrucht zal wreed gesmoord worden, nog voor het zijn eerste ademtocht uit heeft mogen blazen, zijn eerste kreet heeft mogen slaken. Onze levenloze lichamen zullen routineus aan de vlammen des doods geofferd worden, koelbloedig gereduceerd tot vluchtige hoopjes stof. Beul van mij, hoe zul je dit verantwoorden als je na jouw eigen dood de mysterieuze sferen van het hiernamaals moet betreden? Zul je een beroep doen op de genade van de Heer of volharden in je rol als de speciale, naar Gods evenbeeld geschapen rechter over leven en dood? Maar wat als de Schepper niet beantwoordt aan jouw antropocentrische waanvoorstellingen, de bespiegelingen die de leidraad vormden voor jouw aardse bestaan? Wat als het door jou in levenstijden aanbeden Opperwezen een vormeloze entiteit is of een geitenhoofd heeft, een heidens creatuur is die korte metten maakt met de uitverkoren uniciteit van de mens? Hoe zul je reageren als je hart op de weegschaal van rechtvaardigheid gewogen en te licht bevonden wordt voor de eeuwige zaligheid, de zielenrust die de basis vormde voor heel jouw leven in aardse sferen? Zul je ineenkrimpen van angst bij het aanschouwen van de helse creaturen die tot in de eeuwigheid jouw beulen zullen zijn? Zul je een pathetische smeekbede ten gehore brengen als Ammit oprijst uit de peilloze diepten van de onderwereld, klaar om jouw bloedbesmeurde ziel te verzwelgen? Of zul je volharden in je zelfgenoegzame superioriteit, in de compassieloze blindheid die ook je levenswandel gestalte gaf?

Lees ook:Terugkeer uit aards natuurparadijs
Lees ook:Bevalling van wilde berin live te volgen op internet
Lees ook:Burgers’ Zoo ontvangt bijzondere zeedieren
Lees ook:Mijn eerste vrouwtjesadder van 2016
Lees ook:Genieten van Dino Week

3 reacties op “Zwanenzang van een ter dood veroordeelde geit

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Ik heb nog nooit zo een onzin gelezen. In ieder geval, vlees is lekker en die beestjes hebben niet het eeuwige leven. Dus slachten die handel voordat het oud en taai is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Heinen

      Beste heer Kievit

      Een reactie die van weinig intelligentie en inlevingsvermogen getuigt. Allereerst gaat het in het (bewust metaforisch en hyperbolisch geformuleerde) verhaal over gezonde dieren die preventief worden geruimd omdat ze misschien besmet zouden kunnen raken met Q-koorts. Het vlees wordt dus niet verkocht, maar de kadavers worden gewoon vernietigd. Een zinloze vernietiging van kapitaal en levens. Ten tweede: niets of niemand heeft het eeuwige leven. Dat geeft de mens echter geen vrijbrief om andere wezens als wegwerpartikelen of gevoelloos slachtvee te behandelen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Objectief

      @D.W.Kievit,
      U schrijft: “Ik heb nog nooit zo een onzin gelezen”.
      Het is uw goed recht uw mening te geven. Maar uitsluitend een negatief oordeel ZONDER inhoudelijke onderbouwing is dom.
      .
      Is kennelijk bedoeld om een argeloze “voorbijganger” uit z’n tent te lokken. Of wenst u webmasters te kleineren, schofferen etc. Jawel, u bent al gesignaleerd.
      Bovendien zet u “dhr.” voor uw NICKNAME……? Een echte HEER doet dat ook niet.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.