Eerste knoflookpadden 2018 in NP De Meinweg

De regen en minder koude nachttemperatuur was voor veel amfibieën het signaal om vannacht aan de wandel te gaan. Dat resulteerde vandaag in goedgevulde emmers tijdens de controles die we in deze tijd van het jaar bij een aantal uitgerasterde poelen in NP De Meinweg. Het hoofddoel van het onderzoek is om te monitoren hoeveel en welke knoflookpadden (de beestjes zijn te herkennen aan hun per individu unieke rugtekening) naar het water en weer terug trekken. Tot nu toe hadden we dit jaar nog geen exemplaren gevangen, maar vandaag was het met vijf stuks wel raak. Daarnaast troffen we ook nog grote aantallen gewone padden en alpenwatersalamanders, de nodige heikikkers, bruine kikkers, kleine watersalamanders, vinpootsalamanders en zelfs een kamsalamander aan in de emmers. Een prima ochtend dus voor een amfibieënliefhebber!

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Historische knoflookpaddendag in Meinweggebied
Lees ook:Paddentrek komt op gang
Lees ook:Werken voor de knoflookpad
Lees ook:Goede start knoflookpaddenseizoen Meinweg
Lees ook:Knoflookpadden komen tevoorschijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.