Paarden lijden in Zuid-Amerikaanse bloedboerderijen

Bron en foto: Dier&Recht

De lijst van gruwelijkheden die in naam van de industriële veehouderij worden bedreven is inmiddels al ellenlang. een goed, maar in Europa minder bekend voorbeeld zijn de, vooral in Zuid-Amerika opgetrokken bloedboerderijen voor paarden. Op de ze bedrijven worden van drachtige merries grote hoeveelheden bloed ‘geoogst’. De hormonen in het bloed worden gebruikt om de vruchtbaarheid van Nederlandse varkens en koeien te verhogen. In de EU is het aftappen van bloed bij paarden voor dit doel verboden. Farmaceutische bedrijven als CEVA, IDT Biologica en HIPRA zoeken daarom hun toevlucht tot hormoonproducten uit Argentinië en Uruguay.  Van tienduizenden drachtige merries wordt 2 tot 3 maal per week tot wel 10 liter bloed afgenomen om er PMSG aan te onttrekken. PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropine) is een hormoon dat in de Europese veehouderij gebruikt wordt om de vruchtbaarheid van varkens en melkkoeien te verhogen. De gevolgen van die behandelingen gaan de paarden niet in de koude kleren zitten. De dieren hebben regelmatig last van ernstige bloedarmoede en lopen door een verlaagde weerstand veel infecties op. Bovendien worden de dieren niet zelden mishandeld tijdens het aftappen van het bloed en creperen zieke en kreupele dieren zonder enige zorg. De weiden liggen vaak vol kadavers van paarden die de mishandelingen niet overleefden. Dier&Recht start een e-mailactie en roept varkenshouders, melkveehouders en dierenartsen op helemaal te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten. Het advies is om voortaan te vragen naar synthetische alternatieven.

Lees ook:Merries kunnen abortus plegen
Lees ook:Politie op zoek naar paardenbeulen
Lees ook:Verburg en Klink gaan over tot massale ruiming van geiten
Lees ook:Ruimingen eisen al 41.000 dierenlevens
Lees ook:Kamelen leveren nuttige antistoffen tegen slangenbeten

Eén reactie op “Paarden lijden in Zuid-Amerikaanse bloedboerderijen

  1. Pieter

    Mensen zijn de kanker van de aarde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.