Vogels overleden door met pindakaas besmeerd lijmplankje

Foto: Politie Haarlemmermeer

De Hoofddorpse politie heeft een nogal lugubere foto op Facebook geplaatst waarop twee dode vogeltjes op een lijmplank te zien zijn. De de plank was ingesmeerd met pindakaas om de dieren te lokken.”Dierenbeulen hadden het met lijm en pindakaas bestreken plankje in de bosjes van de Gelderlandstraat in Hoofddorp verstopt. “Een aantal vogeltjes is vast komen te zitten en hierdoor overleden. Sommige vogels leefden nog en konden door de dierenambulance worden bevrijd” schrijft de politie op Facebook. De politie roept omwonenden op om goed rond te kijken of er niet nog meer van dergelijke plankjes in de omgeving liggen.

Lees ook:Dierenambulance Amsterdam redt uit auto gegooide muizen
Lees ook:Politie op zoek naar Zoetermeerse kat met jampot op hoofd
Lees ook:Amsterdamse vindt koningspython op toilet
Lees ook:Brilkaaiman gevonden op strand Scheveningen
Lees ook:Tientallen jonge vogels gedood in Groningse nestkasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.