Rangercursussen in de Afrikaanse bush

Zin om een speciale natuurvakantie te boeken en daarbij ook nog eens de handen stevig uit de mouwen te steken? Wellicht dat het volgen van een rangercursus die je wegwijs maakt in de wereld van de Afrikaanse wildernis iets voor jou is. Wild tellen, de Big Five observeren, sporen leren herkennen, kamperen onder de adembenemende Afrikaanse sterrenhemel, vogels, reptielen, insecten en endemische planten identificeren, het zijn zomaar een paar werkzaamheden die deel uitmaken van de fascinerende, dagelijkse werkpraktijk als parkopzichter. Vooral in Zuid-Afrika is op dit vlak het een en ander mogelijk. Reservaten als het fameuze Kruger NP, het wat onbekendere en van de Big Five verstoken Kololo Game Reserve en het Selati Game Reserve bieden allemaal rangercursussen aan. Via Nederlandse reisorganisaties als Djoser, Travel Active of Kameleon Adventures is het mogelijk om je voor dergelijke programma’s aan te melden, maar er zijn ook talrijke buitenlandse ondernemingen die gespecialiseerd zijn in soortgelijke avontuurlijke werkvakanties.

Lees ook:Groot deel olifanten in Tanzaniaans reservaat afgeslacht door stropers
Lees ook:Wandelen met cheeta’s
Lees ook:Reptielen, roofkatten en meer…
Lees ook:Zuid-Afrikaanse olifanten krijgen prikpil
Lees ook:De Big Five van de Zuid-Afrikaanse zeeën

3 reacties op “Rangercursussen in de Afrikaanse bush

  1. Willem Laros

    Kololo van Big Five verstoken, maar 50m verder begint Welgevonden Game Reserve. In Kololo – daar geef ik fotoworkshops – kun je daarom wandelen en fietsen en zo toch wild zien (giraffen, impala’s, koedoes en nog veel meer).
    Kijk op http://www.willemlaros.nl – in mei en september is er nog plek!

    Willem Laros

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Heinen

    Hallo Willem,

    De workshops in Kololo en Welgevonden lijken me zeer interessant. Ik ben sinds een maand of acht in het bezit van een spiegelreflexcamera en heb het toestel vorig jaar tijdens mijn drieweekse reis door Botswana voor het eerst intensief gebruikt. Gelukkig had ik het voorrecht om de complete Big Five en nog talrijke andere schitterende dieren voor mijn lens te krijgen. De bovenstaande foto en de nodige andere foto’s die mijn blog sieren, zijn daar gemaakt. Ik ben wel benieuwd naar het oordeel van een meer ervaren en professionele fotograaf. Ik wil en kan je best nog wat meer materiaal laten zien.

    Frank Heinen

      /   Beantwoorden  / 
  3. Willem Laros

    Ben altijd bereid naar foto’s te kijken. De zebra hierboven wordt omgeven door storende elementen. Paal op z’n rug, paal op z’n kop. Staat verder nogal recht toe recht aan in het beeld. Dat kan dus creatiever…

    WL

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.