Genieten langs de Roer

RoerAfgelopen zaterdag had ik het genoegen om met Scipio van Lierop, Jac Mulders en Henk Beckers, drie initiators van het project Samen voor de boomvalk,  op pad te gaan en met de deskundige hulp van de behendige klimmer Bart van Cruchten een serie kunstnesten voor een van Nederlands mooiste vogelsoorten te plaatsen in een aantal geschikte bomen langs de Roer. Doel van het project is om, onder meer door middel van agrarisch natuurbeheer, het cultuurlandschap in Midden-Limburg geschikt te houden (en mogelijk zelfs nog iets te verbeteren) voor de boomvalk. De jagende luchtacrobaat wordt in Nederland namelijk steeds zeldzamer. Behalve fraai weer, leverde de dag ook nog een paar prachtige waarnemingen op: een hoog overvliegende visarend (mijn eerste ooit!), een boomvalk en een reekalf dat slechts een paar meter van onze voeten verwijderd in het hoge gras verscholen lag. Genieten met een hoofdletter G dus!

Lees ook:Opgroeiende luchtacrobaten
Lees ook:elektrisch raster moet weidevogels beschermen tegen katten
Lees ook:Eerste adderman van 2015 gevonden in NP De Meinweg
Lees ook:Hulp voor Afrikaanse pinguïns
Lees ook:Eerste blauwvintonijn van 2017 brengt ruim zes ton op

3 reacties op “Genieten langs de Roer

    1. Frank Heinen

      Of de nesten langs de Roer inmiddels al bezet zijn weet ik niet, maar ik weet wel dat kunstnesten voor boomvalken in het nabije verleden op sommige plekken al succes hebben gehad.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.