Wasbeer klimt schoorsteen in

Bewoners van een woning in Arkel (Zuid-Holland) hebben vrijdag de hulp van de brandweer ingeroepen, omdat er een wasbeer in hun schoorsteen vastzat. De brandweer arriveerde met een ladderwagen ter plaatse, maar de wasbeer kwam uiteindelijk zelfstandig uit de schoorsteen. Het is niet bekend waar de wasbeer vandaan is gekomen en hoe het dier in de schoorsteen belandde. De dierenambulance heeft het dier meegenomen. De wasbeer is een exoot uit Noord-Amerika die versnipperd en in zeer beperkte aantallen voorkomt in Nederland.

Lees ook:Ontsnapte wasbeer huppelt rond in Heemskerk
Lees ook:Voorplanting van wasbeer in Nederland vastgesteld
Lees ook:Wasbeer gespot bij Ooijpolder
Lees ook:Zeemeeuw verstrikt in vliegerdraad
Lees ook:Wasbeer op weg naar Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.