Knapperige vogelspinnen als snack

Het eten van insecten of andere geleedpotigen, het lijkt nog iets waar wij West-Europeanen nog niet klaar voor zijn. Maar in veel Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen is het de gewoonste zaak van de wereld om geregeld een geleedpotige eiwitsnack als tussendoortje tussen je kiezen te stoppen. Voor verschillende stammen in het Amazonegebied zijn vogelspinnen bijvoorbeeld gewoon natuurlijke voedselbronnen. Ze lokken de dieren eerst uit hun holen, verzamelen ze in zakken en roosteren de grote spinnen vervolgens op een vuur. Ook in Cambodja staan vogelspinnen als gefrituurde lekkernij geregeld op het menu. In onze ogen misschien vies, maar vanuit milieutechnisch en ecologisch oogpunt zijn geleedpotigen een veel duurzamere vorm van eiwitten dan vlees en vis.

Lees ook:Duitser opgepakt voor massasmokkel van levende vogelspinnen
Lees ook:25.000 giftige spinnen overspoelen Australisch plaatsje
Lees ook:Vogelspin gebruikt ‘Spiderman-techniek’
Lees ook:Invasie giftige spinnen in India
Lees ook:Giftige spinnen in beslag genomen

Eén reactie op “Knapperige vogelspinnen als snack

  1. Yik

    Ik heb gezien dat men in Korea zelfs krekels, kakkerlakken, cicadas en andere gespuis eten :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.