Hond redt jongen van aanvalslustige poema

Mountain_lionDe vrouwelijke hond Angel uit het Canadese Boston Bar (British Columbia) heeft haar naam alle eer aangedaan. De vrouwtjesretriever redde haar elfjarige baasje Austin Forman namelijk van een wisse dood door tussenbeide te komen toen een poema een aanval op de jongen inzette. Haar tussenkomst gaf de familie Forman de mogelijkheid om de veiligheid van hun huis op te zoeken. Een agent was tijdig ter plekke en schoot de poema dood voordat hij Angel de fatale beet kon toebrengen. De golden retriever kwam er met een paar stevige krassen en bijtwonden vanaf, maar zal gewoon herstellen van haar verwondingen. In Canada vallen poema’s soms mensen aan. Volgens de Canadese politie is het aantal aanvallen sinds afgelopen zomer toegenomen. De oorzaak voor deze stijging is onbekend, maar moet waarschijnlijk worden gezocht in het oprukken van de menselijke beschaving. Doordat steeds meer mensen op zoek zijn naar een rurale woonstek- grenzend aan de uitgestrekte wildernis die grote delen van Canada nog bedekt- komen ze ook vaker in contact met poema’s.

Bron: AOL News

Lees ook:Canadese man redt hond van poema
Lees ook:Moeder redt zoon uit de klauwen van poema
Lees ook:Poema in kruipruimte van Amerikaans huis
Lees ook:Kind belaagd door poema
Lees ook:Poema’s zijn socialer dan gedacht

4 reacties op “Hond redt jongen van aanvalslustige poema

  1. Jules Vismale

    Wie gaat wandelen of wonen in streken waar poema’s, beren of andere (roof)dieren verblijven vraagt er juist om door deze dieren aangevallen te worden! Soms wens ik dat zulke dieren sadistische mensen te pakken nemen die bewust kwaad berokkenen tegen hun medeschepselen. De natuur neemt bovendien zelf al wraak op de mensheid door middel van vulkaanuitbarstingen, extreme weersomstandigheden, aardbevingen, overstromingen, hongersnoden, ziektes enz.!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Guy

      De reactie van de heer Vismale is, en ik zeg het voorzichtig, klinklare onzin. Alsof “de natuur” een levend schepsel is dat belust op wraak ergens op stoute mensen zit te loeren. Mensen maken gewoon deel uit van de natuur, niet meer, niet minder.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jules Vismale

        Guy, als wij deel uitmaken van de natuur, waarom zijn we die dan al eeuwenlang aan het verpesten? Doordat we ons door de grote bevolkingsgroei in gebieden vestigen die ongeschikt zijn om te gaan wonen komen we juist zwaar in de problemen! Een paar voorbeelden: in de buurt wonen van een actieve vulkaan, aan zee met weinig dijken, op aardbevingsgordels of op berghellingen (die grotendeels van bos ontdaan zijn) of bij grote rivieren die nauwelijks zijn uitgediept! Als we de natuur respectvol hadden behandeld of met minder personen waren op deze planeet zouden we absoluut minder vaak in de problemen komen. Overigens heb ik allerlei boeken gelezen over schrijvers en wetenschappers die al decennia’ s lang voorspellen dat de natuur wraak op ons neemt en dit is dus niet door mij bedacht!

          /   Beantwoorden  / 
  2. Geert

    als ik een dierenbeul tegenkom dan zorg ik wel dat die op natuurlijke wijze afgemaakt word dmv een hartstilstand of acute zuurstoftekort

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.