Olifantje geboren met behulp van ingevroren sperma

Tiergarten Schönbrunn in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen kan een bijzondere geboorte vieren. In de dierentuin (de oudste ter wereld) werd een olifantje geboren nadat de moeder kunstmatig was bevrucht met ingevroren sperma. ‘Een mijlpaal’, volgens Thomas Voracek, de dierenarts van de dierentuin. Twee keer eerder kregen experts het al voor elkaar om olifanten kunstmatig te insemineren met ingevroren sperma. Het sperma was toen echter telkens afkomstig van stieren uit dierentuinen. Het olifantje dat nu ter wereld is gekomen, heeft een vader die gewoon in het wild leeft. De techniek van inseminatie met bevroren sperma zou in principe ook gebruikt kunnen worden en goed van pas komen bij de bescherming van andere bedreigde diersoorten zoals gorilla’s en neushoorns.

Lees ook:Ingevroren sperma maakt geboorte reuzenpanda mogelijk
Lees ook:Pasgeboren olifantje in dierentuin van Leipzig overleden
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Proefbuisveulen geboren uit onrijpe en bevroren eicel
Lees ook:Artis bevrucht onechte gaviaal kunstmatig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.