Tientallen jonge vogels gedood in Groningse nestkasten

In het Nanninga’s Bosch in het Groningse Leek hebben onbekenden tachtig jonge vogeltjes, waarvan een onbekend aantal nog gedeeltelijk in het ei zat, gedood. De vogeltjes zaten in vijftien nestkasten die van de bomen zijn getrokken, zegt Het Groninger Landschap, de beheerder van het bos. Onder andere koolmeesjes, pimpelmeesjes (zie foto), boomklevers en bonte vliegenvangers werden gedood. Deze laatste vogelsoort komt helemaal uit Afrika om hier te broeden. Volgens een woordvoerder zullen de vogels vermoedelijk proberen een tweede keer te broeden, maar zal dat waarschijnlijk mislukken omdat er dan te weinig rupsen zijn om de jongen mee te voeden. Het Groninger Landschap heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lees ook:Nestelende zeearenden in Groningen
Lees ook:Uitgezette bever enkele uren na vrijlating al doodgereden
Lees ook:Zeearend geboren in Groningen
Lees ook:Bever duikt op in Ezinge
Lees ook:Broedende purperreigers in Nieuwkoopse Plassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.