Veel varkensleed bij productie parmaham

Foto: Steven Lek, Wikimedia Commons/publiek domein

De productie van Italiaanse parmaham gaat volgens de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia gepaard met veel varkensleed. Dat concludeert Gaia op basis van beelden die anonieme onderzoekers hebben gemaakt in zes varkenshouderijen in de regio Lombardije. Gaia roept supermarktketens op om geen parmaham meer te verkopen. In de stallen, die tussen de drie- en tienduizend dieren herbergen, heerst een totaal gebrek aan dierenwelzijn en hygiëne, aldus Gaia. Overal zouden zieke, zwaargewonde en dode varkens liggen. De beelden met de ‘afgrijselijke leefomstandigheden’’ zouden zijn gemaakt tussen december en februari. Wakker Dier kwam in 2015 op basis van undercoverbeelden al tot soortgelijke conclusies. Volgens Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch is er in werkelijkheid geen sprake van een prestigieus product en is het ‘shockerend’ dat er miljoenen aan EU-subsidies worden besteed aan de promotie van parmaham. Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en België zijn de grootste importeurs van parmaham binnen de EU.

Lees ook:Activisten Gaia filmen slechte leefomstandigheden van Vlaamse kippen
Lees ook:Gaia onthult dierenleed in Brussels proefdierenlaboratorium
Lees ook:C1000 gaat stoppen met kiloknallers
Lees ook:Zeldzame kat gefilmd in Maleisië
Lees ook:Dierenleedplaatjes tegen kiloknallers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.