Ontsnapte koe leeft al zes weken in bossen van Lettele

Een aan de slacht ontsnapte vleeskoe leeft al zes weken in de bossen van Lettele (gemeente Deventer). Tot dusver mislukken alle pogingen om het dier te vangen of dood te schieten. De veehouder verklaart dat het dier vorig jaar met een zusje ontsnapte, toen ze samen met soortgenoten op transport naar een slager werden gezet. Een dierenarts met een verdovingsgeweer wist de jongere koe later met drie injecties te raken, waarna ze in een veewagen kon worden gedreven. Er werden ook pogingen gedaan om de andere koe te vangen, maar die mislukten allemaal. Volgens het AD slaat het dier direct op de vlucht bij het zien van mensen. Een door de politie ingeschakelde jager kon de koe op de dagen dat hij op wacht stond ook niet doodschieten.

 

Lees ook:Klopjacht op ontsnapte stier in Oostenrijk
Lees ook:Ook vierde rendier doodgeschoten
Lees ook:Brandweer probeert meerkoet met ingeslikt fluitje te vangen
Lees ook:Koe Hermien niet terug naar slachthuis dankzij crowdfunding
Lees ook:Uit slachthuis ontsnapte koe overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.