Duitse varkenshouders vrezen zwijnenpest

Foto: Pixabay

Duitse varkenshouders vrezen dezer dagen de opmars van de Afrikaanse zwijnenpest. De voor varkens dodelijke, maar voor de mens ongevaarlijke ziekte is al opgedoken in de Duitse buurlanden Tsjechië en Polen. Het Duitse ministerie van Landbouw heeft varkensboeren opgeroepen uiterst strikt te zijn met de hygiënemaatregelen. Wie vanuit Oost-Europa naar Duitsland komt, mag meegebrachte vleeswaren niet op straat gooien. Dat moet voorkomen dat ook in Duitsland zwijnen geïnfecteerd raken. Varkensboeren moeten hun dieren bovendien goed afschermen van contact met wilde zwijnen.

Lees ook:Veel Duitse wilde zwijnen nog steeds radioactief
Lees ook:Wasbeerhond waargenomen in Hijkerveld
Lees ook:Aangifte wegens afschieten wilde wisent in Duitsland
Lees ook:Beuningse wolf is ook echte wolf
Lees ook:Duitse wolvenpopulatie groeit snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.