Groen licht heeft negatief effect op veel dieren

Groene verlichting blijkt een negatief effect op de natuur te hebben. Tot die conclusie komt ecoloog Kamiel Spoelstra (Nederlands Instituut voor Ecologie) in een artikel dat gisteren verscheen in het AD. Wetenschappelijk onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat groen licht gedragsveranderingen veroorzaakt bij vleermuizen en bosmuizen (zie foto). “Ook voor insecten is het niet goed. Die worden aangetrokken door groen licht, waardoor ze rechtstreeks in spinnenwebben vliegen. En ze blijven fladderen, waardoor ze uitgeput raken. De verwachting is dat dat effect heeft op hun populaties”, stelt Spoelstra in het artikel. Wat het effect van groen licht is op grotere zoogdieren zoals wilde zwijnen en reeën wordt nog onderzocht.

Lees ook:Paardenvliegen houden niet van zebrastrepen
Lees ook:Kunstlicht heeft duidelijke effecten op nachtdieren
Lees ook:Licht op boorplatforms verstoort vogelkompassen
Lees ook:Spinnenwebben bevatten DNA van spin en prooi
Lees ook:Economische waarde van natuur en groen groter dan vaak gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.