Nederlanders eten steeds minder vlees. De consumptie daalde vorig jaar tot gemiddeld 76,3 kilogram vlees, één kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar. In 2010 aten Nederlanders zelfs nog gemiddeld 80,8 kilogram. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Een niet-carnivore natie is Nederland overigens nog lang niet, want omgerekend verorberden we met zijn allen vorig jaar toch nog zo’n 170 miljoen kippen, bijna 6,5 miljoen varkens en meer dan 100.000 kalfjes.
Lees ook:Wakker Dier blijft actievoeren tegen kiloknallers
Lees ook:Nederlander eet gemiddeld een dag per week minder vlees
Lees ook:Vleesconsumptie in Nederland niet verder gedaald
Lees ook:Chinese wetenschappers kweken slanke en koudebestendige varkens met muizengen
Lees ook:Meer geiten en minder runderen in Nederland