Amsterdamse vindt koningspython op toilet

Foto: Politie Amsterdam Zuid de Pijp

Een bewoner van een huis in de Amsterdamse Bernissestraat trof vrijdag wel een heel bijzondere gast aan op zijn toilet. Om een leiding aan de muur had zich namelijk een prachtige koningspython (Python regius) gekruld. De politie liet vrijdag op Facebook weten dat agenten de wurgslang hebben overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. “Nu zijn wij op zoek naar de rechtmatige eigenaar of eigenaresse van dit bijzondere dier”, zo laat de politie weten. Koningspythons behoren tot de kleinere pythonsoorten en zijn volkomen ongevaarlijk voor mensen. De slangen, die van origine in West- en Centraal-Afrika voorkomen, zijn door hun fraaie lichaamstekening en dociele inborst erg populair in de terrariumwereld. Sommige (zeldzame) kleurvarianten van deze slangensoort zijn een klein fortuin waard.

Lees ook:Dieven stelen 38 kostbare koningspythons
Lees ook:Koningspythons gestolen bij inbraak
Lees ook:Twee koningspythons gevonden op straat in Amsterdam
Lees ook:Rattenslang aangetroffen in centrum van Almere
Lees ook:Inbreker steelt 33 slangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.