Dieven stelen 38 kostbare koningspythons

Foto: Twitter/Merseyside Police

Dieven zijn afgelopen week in de Engelse stad St. Helens (vlakbij Liverpool) aan de haal gegaan met een bijzondere buit. De regionale politie heeft maandag de hulp van het publiek ingeschakeld voor de zoektocht naar maar liefst 38 koningspythons. Het gaat om 27 volwassen wurgslangen, waarvan acht zwangere vrouwtjes, en elf jonge slangen. Bepaalde kleurvarianten van de koningspython (Python regius), anders dan de naam doet vermoeden met een lengte van een tot een kleine twee meter een van de kleinere pythonsoorten, zijn duizenden euro’s waard. Twee mannen zijn gezien toen ze het pand verlieten met twee zakken en wegreden in een donker voertuig. De politie roept vooral slangenkopers en -verkopers op om alert te zijn. De koningspython is door zijn fraaie tekening en dociele aard een van de populairste slangensoorten onder terrariumhouders. In het wild komen de reptielen voor in West- en Centraal-Afrika.

Lees ook:Koningspythons gestolen bij inbraak
Lees ook:Duo aangehouden voor doden van jonge meeuwen
Lees ook:Koningspython gevonden in tuin Düsseldorf
Lees ook:Boze man dropt python in restaurant
Lees ook:Dozen vol dierengeraamtes gevonden in Emmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.