Honden krijgen eigen tv-kanaal

Een televisiezender die speciaal en exclusief is toegerust op onze trouwe viervoeters. Het klinkt wellicht wat vergezocht, maar in de Verenigde Staten is het werkelijkheid. Daar is inmiddels Dog TV gelanceerd, een zender die zijn programmering volledig heeft afgestemd op honden. Dat betekent dat er vooral beelden van andere viervoeters en hun gedrag te zien zijn, ondersteund door niet al te luide en voor de zeer gevoelige hondenoren prettige geluiden. Volgens de mensen achter Dog TV, voornamelijk hondentrainers en experts op het gebied van dierengedrag, is de programmering bedoeld om honden te stimuleren, te vermaken en te laten ontspannen. In de Verenigde Staten is Dog TV via de kabel te ontvangen, maar in Nederland is de zender (wellicht voorlopig) alleen nog online te bekijken.

Lees ook:Hondenbrein reageert op emoties in mensenstem
Lees ook:Drugsbaron had eigen ‘dierentuin’
Lees ook:Jachthonden zorgen voor onrust in Wolfheze
Lees ook:Coentunnel tijdje gesloten wegens loslopende honden
Lees ook:Pessimisme en optimisme komt ook bij honden voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.