Brilkaaiman gevonden op strand Scheveningen

Grap
Wandelaars hebben donderdagochtend op het strand in Scheveningen een krokodilachtige gevonden. Het dier was dood. Hoe de dode krokodil op die plek is terechtgekomen, is een raadsel, zegt de Stichting Dierenambulance Den Haag. “Toen we de melding kregen, dacht ik eerst nog dat het over een opblaaskrokodil ging”, zei een medewerker. De krokodil is een brilkaaiman. “Wie weet had iemand hem als huisdier en is hij toen overleden. Wellicht is hij toen als grap op het strand gelegd.”

Sectie
Het dier werd door de politie opgehaald en overgedragen aan de dierenopvang. De doodsoorzaak van de kaaiman is voorlopig niet bekend. Sectie zou hierover uitsluitsel kunnen geven, maar een dergelijke operatie is te duur voor de Dierenambulance. De krokodil is vanwege de hitte in de vriezer opgeborgen. De dierenopvang houdt hem daar twee weken en hoopt dat de eigenaar zich tussentijds meldt.

Lees ook:Opgezette krokodil uit Honselerdijk gevist
Lees ook:Katwijkse walvis was niet ziek
Lees ook:Gebochelde kaaiman gezien in Braziliaanse Pantanal
Lees ook:Exotische ibis duikt op in Rotterdamse achtertuin
Lees ook:Gevangen tussen krokodillenkaken

Eén reactie op “Brilkaaiman gevonden op strand Scheveningen

  1. karlijn

    ik denk dat het dier gewoon te groot werd voor de eigenaar en hem daar maar heeft gedumpt in de hoop dat hij het zelf wel zou redden..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.