Zwangere amoerpanter is in werkelijkheid dik mannetje

Boswachters waren al verheugd over de aanwezigheid van een zwangere amoerpanter in een natuurreservaat bij de Chinees-Russische grens. Bij nader inzien bleek echter dat ze te vroeg hadden gejuicht. Deskundig onderzoek heeft namelijk aan het licht gebracht dat het dier in kwestie een mannetje met overgewicht is. De achterkant van de panter werd vergeleken met die van een mannetjespanter die op film was gezet in hetzelfde gebied in 2014. Experts bevestigden vervolgens dat het om precies hetzelfde mannetje ging. De gevlekte kat leek zwanger, maar had in werkelijkheid gewoon een mammoetportie vlees naar binnen gewerkt. Volgens onderzoeker Zhou Shaochun is het gulzige eetgedrag direct te linken aan de aanwezigheid van veel reeën en wilde zwijnen in het gebied. Met name in de zomer van 2016 was het prooiaanbod voor luipaarden en tijgers erg uitnodigend. In zulke tijden van overvloed eten roofdieren niet zelden meer dan ze direct nodig hebben, vooral om zo een behoorlijk vetvoorraadje aan te leggen voor karige tijden. Als wilde vleeseter weet je immers nooit zeker wanneer een volgende maaltijd zich aandient. De amoerpanter is een van de meest bedreigde kattensoorten ter wereld. Naar schatting leven er nog slechts zo’n zeventig exemplaren in het wild.

Lees ook:Radioactieve wilde zwijnen in Zweden
Lees ook:Grondeekhoorns oriënteren zich op stand van de zon bij verstoppen voedsel
Lees ook:Tijgers bedreigd door hondenvirus
Lees ook:Aantal Siberische tijgers in China verdubbeld
Lees ook:Herdershond adopteert zeldzame panter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.