Wrattenzwijn in de val

Hoewel wrattenzwijnen best vinnige en robuuste dieren zijn, staan ze toch geregeld op het menu van veel grote Afrikaanse roofdieren. Het varken in de deze video staat eigenlijk voor een onmogelijke keuze: blijft hij in de buurt van het water waar een hongerige krokodil watertandend op hem loert, of rent hij weg van het water, recht in de richting van een troep Afrikaanse wilde honden? In beide gevallen geen prettig vooruitzicht. Een krokodil sleurt zijn prooi immers het water in om hem te verdrinken, terwijl wilde honden (in tegenstelling tot katachtigen) hun prooien niet doden met een krachtige beet in de nek. Omdat hun kaken en tanden hiervoor niet krachtig genoeg zijn, openen wilde honden de buikwand van hun prooi waarop het slachtoffer sterft aan een combinatie van bloedverlies en shock. Op het onderstaande, door safarigangers in Oost-Afrika gemaakte filmpje valt het knobbelzwijn uiteindelijk ten prooi aan de krokodil.

Lees ook:De grote mestand
Lees ook:Haaien leveren relatief zwakke beet af
Lees ook:Wandelaars zien hoe loslopende honden ree verscheuren
Lees ook:‘Witte haai onthoofde krokodil’
Lees ook:Tyrannosaurus rex had vermoedelijk lippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.