Kostbare tand van C. megalodon gestolen

Foto: WaParksWildlife/Twitter

Dieven hebben in Australië een kostbare tand van de prehistorische reuzenhaai Carcharocles megalodon gestolen. Deze enorme soort leefde tot ongeveer 1,6 miljoen jaar geleden en had qua uiterlijk vermoedelijk veel weg van de moderne witte haai. De fossiele tand verdween uit een nationaal park, berichten Australische media. De autoriteiten hadden de locatie van de tand uit voorzorg geheim gehouden. Het fossiel zat nog vast aan een rots in het Cape Range National Park. Met een hamer en beitel was de tand vermoedelijk in vijf tot tien minuten los te hakken, zei een lokale manager van de Department of Parks and Wildlife, de overheidsdienst die Australische natuurparken beheert. Het is nog onduidelijk hoe de dief achter het bestaan van het fossiel kwam. ”Slechts een paar lokale sleutelfiguren wisten daadwerkelijk waar het was”, zei de manager. Hij vermoedt dat een lokale verzamelaar de 8 tot 10 centimeter lange tand wilde toevoegen aan zijn collectie. Het voorwerp heeft een geschatte waarde van enkele duizenden Australische dollars.

Lees ook:Malawi krijgt eerste wildpark met Big Five
Lees ook:Olijfpython gefotografeerd bij het verslinden van wallaby
Lees ook:Honderd levende schubdieren in beslag genomen in Indonesië
Lees ook:Reusachtige krokodillentand geanalyseerd
Lees ook:Resten van prehistorisch reuzenvogelbekdier gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.