Prehistorische krokodil vernoemd naar Lemmy Kilmister

Illustratie: Mark Witton and the Trustees of the Natural History Museum, London

Een prehistorische krokodilachtige, die 164 miljoen jaar geleden in ondiepe zeeën rondzwom, is vernoemd naar Ian ‘Lemmy’ Kilmister, de inmiddels overleden zanger en voorman van de Britse hardrockband Motörhead. Wetenschappers hebben het 5,8 meter lange reptiel, dat aanvankelijk verkeerd was gedetermineerd, gedoopt tot Lemmysuchus obtusidens. De fossielen van het zeemonster waren al in 1909 gevonden in de buurt van de Peterborough. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat het om een andere soort gaat dan al die tijd werd aangenomen. Michaela Johnson, die als paleontoloog verbonden is aan de universiteit van het Schotse Edinburgh, stelde dat vast door goed te kijken naar de snuitvorm en tanden van L. obtusidens . De bijters van het dier zijn groot en bot en derhalve uitermate geschikt voor het kraken van schildpadden en gepantserde vissen.

Lees ook:Panda’s beginnen aan wereldreis
Lees ook:Chimpansees nemen accent van nieuwe groepsgenoten over
Lees ook:Schotse panda’s kunstmatig bevrucht
Lees ook:Apen waarschijnlijk fysiek in staat tot spraak
Lees ook:Chimpansees maken eigen film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.