Genieten van Trix

Als iemand die als klein jongetje al gek was van dinosauriërs en andere prehistorische dieren, ontkwam ik er natuurlijk niet aan om op de valreep nog even naar Leiden af te reizen en Trix te bekijken voordat ze binnenkort (tijdelijk) op wereldreis gaat. Een blik op het skelet van deze oergigant verraadt wat voor een imposant beest de vrouwelijke Tyrannosaurus rex bij levenstijden wel niet moet zijn geweest. Een 12,5 meter lange moordmachine, die waarschijnlijk alleen iets te vrezen had van even grote of nog grotere soortgenoten. Hoe robuust ze was, blijkt uit de gebroken botten en geperforeerde onderkaak (waarschijnlijk het werk van een andere Tyrannosaurus) die Trix tijdens haar leven opliep, maar wel met verve overleefde.

Lees ook:Trix zorgt voor uitverkocht Naturalis
Lees ook:Leidse Tyrannosaurus gaat volgend jaar op wereldtoernee
Lees ook:Liopleurodon, schrik van de prehistorische zeeën
Lees ook:Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden
Lees ook:Tyrannosaurus rex kon niet heel snel rennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.