Grote fossielencollectie onder de hamer

Foto: Xocolatl, Wikimedia Commons/publiek domein

De enorme fossielenverzameling die die de Nederlandse broers Jan en Jaap Böhmer in meer dan vijftig jaar tijd hebben opgebouwd wordt komende week geveild. De collectie bestaat volgens veilingsite Catawiki uit tienduizenden fossielen, stenen en mineralen. Volgens een deskundige zitten er bijzondere stukken in de collectie zoals fossiele zeesterren uit Marokko van 450 miljoen jaar oud, fossiele bladeren met een leeftijd van 50 miljoen jaar uit Frankrijk en fossiele vissen uit onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Brazilië. Het topstuk van de veiling is een fossiele ammoniet van ruim een halve meter groot. Ammonieten van een dergelijk formaat zijn niet zo algemeen en meestal alleen in musea te zien. Sommige fossielen zijn ook afkomstig van vindplekken die tegenwoordig niet meer toegankelijk zijn. De collectie was tot begin dit jaar te zien in museum Oer in Ulft, maar na het overlijden van Jaap Böhmer is besloten om alles te veilen.

Lees ook:Bijzondere fossielen gevonden in Winterswijk en Brabant
Lees ook:Eerste gifproducent uit aardgeschiedenis ontdekt
Lees ook:Luiaardfossiel van 5 miljoen jaar oud gevonden
Lees ook:Mosasauriërs bevielen op zee van jongen
Lees ook:Papegaaiachtige dinosaurus kraakte harde noten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.