‘Gruwelijke dierproeven’ in BPRC Rijswijk volgens Animal Rights

Foto: J.M.Garg, Wikimedia Commons/GFDL

In het Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk vinden volgens Animal Rights ‘gruwelijke experimenten’ met dieren plaats. Dat meldt de organisatie op basis van publicaties van onderzoekers van het centrum. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie worden resusapen en penseelapen in het horrorlab blind en verlamd gemaakt voor onderzoek naar multiple sclerose. De dierproeven veroorzaken een lange lijdensweg en duren vaak weken- tot maandenlang. ”Zo worden bij de dieren op verschillende plekken in de rug stoffen ingespoten die de ziekte nabootsen. De dierproefnemers observeren daarna hoe snel de apen ziek worden. De dieren raken verlamd, blind, apathisch en vermageren sterk. Na een lange lijdensweg krijgen de apen een dodelijke injectie”, aldus Animal Rights. Het BPRC is, met zo’n 1500 apen, het grootste apentestcentrum van Europa. Dierenwelzijnsorganisaties voeren zaterdag actie bij de ingang van het apencentrum. Buiten het feit dat het wreed en moreel eigenlijk onacceptabel is om een dier welbewust bloot te stellen aan dergelijk leed, is het extra zuur dat apen moeten lijden voor het bestrijden van genetische weeffouten die ook nog eens deels het gevolg zijn van onze eigen ongebreidelde voortplantingsdrang. Juist omdat iedereen tegenwoordig kinderen kan krijgen (dus ook de zwakkeren en zieken die in de dierenwereld nooit aan reproductie zouden toekomen), wordt ook steeds vaker genetisch inferieur materiaal doorgegeven. Hierdoor krijgen onwenselijke mutaties en uit genetische fouten voorkomende ziekten vaker dan ooit een vrijgeleide.

Lees ook:Vlaamse overheid sluit omstreden slachthuis
Lees ook:Java-apen uit Maleisië definitief naar Stichting AAP
Lees ook:RUG gebruikt wilde vogels voor dierproeven
Lees ook:Misstanden bij nertsenfokkerij Rios Mink
Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.