Moeder redt zoon uit de klauwen van poema

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een moeder uit de Amerikaanse staat Colorado heeft haar zoon gered uit de klauwen van een poema (Puma concolor). Het kind was aan het spelen in de voortuin in een plaatsje ten noorden van het skioord Aspen toen hij door de katachtige werd belaagd. De moeder kwam onmiddellijk op het gegil af en sleepte het kind bij de poema vandaan. De vrouw zelf liep nauwelijks letsel op, terwijl het kind verwondingen aan het gezicht, hoofd en de nek opliep. Volgens de plaatselijke politie zijn later die avond na een zoektocht twee poema’s in de omgeving gezien en afgeschoten. Het is nog niet duidelijk of  ’dé dader’ onder deze twee dieren was. Hoewel een aanval op een kind natuurlijk altijd betreurenswaardig is, komen dergelijk aanvallen uiteindelijk vooral voort uit het feit dat wij als mensen steeds verder oprukken richting het natuurlijke leefgebied van potentieel gevaarlijke roofdieren zoals de poema. Jammer dat er dan gewoon blind op de dieren (de autoriteiten verklaren gewoon elke poema nabij de plek des onheils als vogelvrij) wordt geschoten terwijl de expansie van de menselijke beschaving de hoofdoorzaak van dit soort problemen is. Is het dan werkelijk te veel gevraagd om ook nog wat ruimte te reserveren voor de wilde creaturen waarmee we de toch al steeds natuurarmere planeet delen?

Lees ook:Hond redt jongen van aanvalslustige poema
Lees ook:Canadese man redt hond van poema
Lees ook:Vos bijt Londense baby
Lees ook:Pitbull bijt tenen van kind af
Lees ook:Poema’s zijn socialer dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.