Omstreden walvisjacht weer begonnen

De omstreden Scandinavische walvisjacht is weer begonnen. Noorse vissers hebben dit weekend volgens de Noorse krant Lofotoposten in de Barentszzee drie walvissen geschoten. Volgens organisaties voor de bescherming van walvissen en dolfijnen haalden IJslandse walvisvaarders eveneens dit weekend hun eerste vangst van het seizoen binnen. Ondanks hevige internationale kritiek en een internationaal verbod op commerciële walvisvaart jagen Noorwegen, IJsland en Japan nog steeds op walvissen. De Scandinavische landen stellen dat de dwergvinvis, het type waar zij op jagen, geen bedreigde diersoort is. Japan beweert om wetenschappelijke redenen walvissen te vangen, een handige en slinkse smoes om het verbod op de commerciële walvisvaart te omzeilen. Het is te belachelijk voor woorden dat Noorwegen, IJsland en Japan niet worden teruggefloten door de internationale gemeenschap, want zegeningen voor de wetenschap heeft de walvisjacht tot op heden niet voortgebracht. Ook voor de basale voedselvoorziening is de jacht op de met empathie, een verbluffend intelligentiepeil en innige familiebanden gezegende zeezoogdieren overbodig, want Noorwegen, Japan en IJsland zijn allemaal welvarende eerstewereldlanden die absoluut geen walvisvlees nodig hebben om hun bevolking te kunnen voorzien van voldoende eiwitrijk voedsel.

Lees ook:Europees Parlement roept Noorwegen op om te stoppen met commerciële walvisjacht
Lees ook:Noorwegen verhoogt quotum walvisjacht
Lees ook:Walvisvaartcompromis stuit op veel weerstand
Lees ook:Partij voor de Dieren pleit voor stop op import Noors ‘walvisbont’
Lees ook:Noren doden recordaantal walvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.