Lot Sea Shepherd-activist nog ongewis

De Nederlandse activist Erwin Vermeulen blijft voorlopig nog in onzekerheid over zijn lot. Deels achter gesloten deuren boog een rechtbank in Japan zich donderdag over verzoeken tot het horen van getuigen. De rechtbank neemt daar vrijdag een besluit over. Pas dan wordt duidelijk welke kant het opgaat met de rechtszaak en hoe lang die nog gaat duren. Vermeulen werd half december opgepakt omdat hij een Japanse dolfijnjager zou hebben geduwd en ‘mishandeld’. Dat gebeurde toen hij foto’s probeerde te maken van een transport van dolfijnen in het Japanse Tajii. Hij is actief bij milieuorganisatie Sea Shepherd, die zich inzet tegen de walvisvangst. Vermeulen spreekt de beschuldigingen tegen. Geert Vons, directeur van Sea Shepherd, wilde niet zeggen om welke getuigen zijn gevraagd. Mogelijk kan hij daar vrijdag wel wat over kan zeggen. De situatie in Japan is bizar, haast surrealistisch als je het mij vraagt. Mensen die op barbaarse wijze en zonder mededogen gevoelige wezens als dolfijnen afslachten wordt geen strobreed in de weg gelegd, terwijl iemand die zo’n wreedhartig misbaksel een onschuldige duw geeft wordt vervolgd en mogelijk zelfs de gevangenis in moet. Het toont maar weer eens aan hoe ziek onze wereld in bepaalde opzichten helaas is.

Lees ook:Sea Shepherd start actie om activist Vermeulen vrij te krijgen
Lees ook:Nederlandse activist vast in Japan
Lees ook:Activist Vermeulen krijgt schadevergoeding van Japan
Lees ook:Erwin Vermeulen vrijgesproken
Lees ook:Sea Shepherd-activist Vermeulen vrijgelaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.