Afrika lonkt opnieuw

De komende weken zal het tijdelijk wat rustiger zijn op dit weblog. Donderdag reis ik namelijk voor de derde keer in mijn leven af naar Zuid-Afrika en zal ik een stuk minder aan bloggen toekomen. Na tien dagen safari in Kruger, Sabi Sand en Klaserie, ga ik vervolgens een maand werken bij het Kinyonga Reptile Centre in Hoedspruit. Dit plaatsje ligt in een waar herpetologisch lustoord. Het gebied is namelijk enorm rijk aan slangen (waaronder ook beruchte soorten als de zwarte mamba en pofadder) en hagedissen, dus de ware reptielenliefhebber kan er zijn hartje ophalen. Zeker als je bedenkt dat ook de nijlkrokodil (zie foto) veel van de waterwegen in de buurt bewoont. Bovendien heeft het reptielencentrum zelf ook een bescheiden, doch qua soorten zeer interessante reptielencollectie.

Lees ook:Oog in oog met de zwarte mamba
Lees ook:Kraamkamer voor jong leven
Lees ook:Nederlandse Australiëreizigers vinden python onder motorkap
Lees ook:De gevaarlijkste slang van Zuid-Afrika?
Lees ook:Groene slangenpracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.