Warme herinneringen aan Darwins eilanden

Het is inmiddels weer ruim een jaar geleden dat ik voor het eerst voet aan wal zette op een van de mooiste en meest speciale  plekken ter wereld: de Galápagoseilanden. Hoewel ik me vooraf al goed had ingelezen en als tamelijk ervaren reiziger al meer prachtplekken heb bezocht, heeft de archipel een bijzonder plekje in mijn hart veroverd. Het uitbundige zeeleven, de unieke leguanen, de massaal nestelende zeevogels, het totale gebrek aan schuwheid en angst bij vrijwel alle dieren die je tegenkomt (waardoor je bijna elke soort van een paar meter afstand of minder kunt bewonderen) en de uiterst vriendelijke galapagueños maken deze proeftuin van de evolutie tot een plek die iedereen met een voorliefde voor natuur en reizen eigenlijk een keer gezien zou moeten hebben.

Lees ook:Staatsbosbeheer waarschuwt automobilisten voor bronstige reebokken
Lees ook:Nieuwe serie op Animal Planet
Lees ook:Reptielen en amfibieën bezig aan najaarsmigratie
Lees ook:Zeldzame boa voor het eerst in 64 jaar weer levend gezien
Lees ook:Luchtbrug voor kikkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.