Oog in oog met een reuzenkrokodil

Foto: Katrina Bridgeford
De zoutwaterkrokodil (Crocodylus porosus) is met afstand het zwaarste reptiel ter wereld en wordt qua lengte alleen overtroffen door reuzenslangen als de anaconda en de netpython. Maar je hebt krokodillen en je hebt krokodillen. Een bootlading toeristen werd recentelijk op de rivier de Adelaide getrakteerd op een show van een wel heel grote krokodil. De tachtigjarige en 5,5 meter lange Brutus sprong namelijk vlak naast de boot verticaal uit het water, waarbij bijna de helft van zijn imposante lichaam boven het water uittorende. Volgens Katrina Bridgeford, die het bijzondere moment op foto vast wist te leggen, kwam de krokodil zo dicht bij de boot dat het mogelijk was geweest om het dier aan te raken. De foto ziet er inderdaad bijna surrealistisch uit en doet denken aan films als Lake Placid en Rogue. Opvallend genoeg mist Brutus een van zijn voorpoten, waarschijnlijk het gevolg van een gevecht met een stierhaai.

Lees ook:Man vindt krokodil in zijn zwembad
Lees ook:Bellende man mist bultrug vlak naast zijn boot
Lees ook:Jaaggedrag krokodillen complexer dan gedacht
Lees ook:Krokodillen kunnen slapen met een oog open
Lees ook:Walvis tilt motorboot uit het water

Eén reactie op “Oog in oog met een reuzenkrokodil

  1. Jules Vismale

    Stel dat die zeekrokodil hetzelfde exemplaar was geweest dat in het verhaal van Peter Pan de hand afbeet van James Haak en daarna verslond! Hij had dan net zo goed alle mensen die hem aanraakten op die boot kunnen verzwelgen. Overigens werd in het Disneyverhaal “De Reddertjes” uit 1976 één van de twee daarin voorkomende reuzenkrokodillen ook Brutus genoemd en het was niet eens een zeekrokodil!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.