Orka doodt dolfijn voor de ogen van toeristen

Een groep toeristen werd recentelijk in Nieuw-Zeeland op een uniek, maar tevens ietwat macaber schouwspel getrakteerd. Ze zagen hoe een orka uit het water sprong om een dolfijn te verslinden. De orka had de zwarte zwaardwalvis een tijdje gevolgd en gooide het moegestreden dier uit het water. Daarbij brak de orka de rug van de dolfijn, die bijna op slag aan zijn verwonding overleed. Even later stortten de overige leden van de school zich op het jong van de ongelukkige dolfijn. Het is uiterst zeldzaam dat toeristen zo’n schouwspel te zien krijgen. Aan de ene kant is, vanuit mensenogen bezien, natuurlijk een wreed schouwspel, maar orka’s zijn nu eenmaal roofdieren die vis of vlees nodig hebben om te kunnen overleven.

Bron en foto’s: The Daily Mail

Lees ook:Dolfijn overlijdt door misbruik toeristen
Lees ook:Orka’s jagen op haaien
Lees ook:Geredde orka doorstaat eerste nacht
Lees ook:Dolfijn en bultrug spelen met elkaar
Lees ook:Orka doodt trainster in SeaWorld

Eén reactie op “Orka doodt dolfijn voor de ogen van toeristen

  1. cittas_lady

    dat hoort nu eenmaal bij de natuur

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.