Reptielen van zuidelijk Afrika in woord en beeld

Reptielen staan waarschijnlijk niet bovenaan het lijstje van de gemiddelde safariganger. Dat zal veeleer gedomineerd worden door de grote zoogdieren en misschien de vogels. Maar voor degenen onder ons die van plan zijn om zuidelijk Afrika te bezoeken en wel een bovengemiddelde belangstelling hebben voor onze geschubde medeschepselen, zal het boek A Guide to the Reptiles of Southern Africa van Johan Marais en Graham Alexander ongetwijfeld een handige en fijne papieren kompaan zijn. Naast algemene hoofdstukken over slangen, hagedissen, krokodillen en schildpadden, komen in aparte hoofdstukken ook de meeste reptielenfamilies en -soorten langs die thuis zijn in het prachtige stuk aarde dat een groot deel van zuidelijk Afrika is. Per soort of soortgroep komen zaken als de ecologie, biologie, morfologie en verspreiding aan bod. Het boek is bovendien rijkelijk geïllustreerd en bevat ook de nodige fotografische pareltjes van de hand van beide auteurs en nog enkele andere natuurfotografen.

Lees ook:Amazonepracht in boekvorm
Lees ook:Boek over bestuiving wint Jan Wolkers Prijs
Lees ook:Soortenrijkdom Meinweg in woord en beeld
Lees ook:De pracht van Afrika in boekvorm
Lees ook:Klimaatverandering raakt vooral rijkste natuurgebieden erg hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.