Weer jonge otters in Nieuwkoopse Plassen

Foto: Natuurmonumenten

Er zijn weer jonge otters in de Nieuwkoopse Plassen gesignaleerd. Op camerabeelden van 5 februari is nog net te zien hoe licht weerschijnt in vier ogen van twee jonge otters. Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten is erg blij met de nieuwe otterjongen: “Het is ongelofelijk dat de zo lang afwezige soort sinds 2015 ieder jaar jongen weten te produceren. De otters voelen zich ontzettend thuis in de Nieuwkoopse Plassen.” De beelden zijn gemaakt met wildcamera’s die op meerdere plaatsen in het natuurgebied hangen. Deze worden regelmatig uitgelezen door vrijwilligers van Natuurmonumenten. De camera waar de jongen te zien zijn, is geplaatst naast een loopplank.

Lees ook:Otters Nieuwkoopse Plassen hebben jongen
Lees ook:Otter gespot in Nieuwkoopse Plassen
Lees ook:Drie otters geboren in Nieuwkoopse Plassen
Lees ook:Otter Nieuwkoopse plassen toont zich in vol ornaat voor de camera
Lees ook:Otters Zuid-Holland krijgen voorzieningen voor veilige oversteek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.